Selamat tinggal…

Sebenarnye dah 2-3 kali gak aku try nak siapkan karangan aku nih..hohoho…bukan ape..rasa cam byk sangat nak cakap sampai xtau nak cakap camaner..huhu..korang leh faham x camane tuh..hahaha…ekceli selamat tinggal tu aku nak ucapkan pada sumer warga Sek.Keb.Maraba – Beaufort, sabah…bermula jan 2011 aku akan mula berkhidmat di sekolah baru di semenanjung malaysia..perasaan aku ada macam2 rasa..rasa oren..epal..stoberi…hahahaha…aku memang sangat sedih+happy..

aku happy sebab akhirnya aku dapat hidup macam famili orang lain..hidup berdikari dengan keluarga kecil kami..aku,encek suami dan encek aiman…alhamdulillah..dan semoga dipermudahkan segala2nya..aminnn..

aku sedih sebab bakal meninggalkan sekolah yang amat aku sayang…….pada aku sk maraba sangat istimewa..sk maraba adalah sekolah pertama tempat aku bertugas sebagai seorang guru..aku melangkah ke sk maraba pada thn 2007 tanpa sebarang ilmu dalam bidang ini…walaupun singkat tapi dalam tempoh 2007-2010 ini sangat banyak pengalaman berguna yg aku perolehi di sk maraba..aku sangat bertuah kerana ditempatkan di sekolah yang punya warga baik2 semuanya dan sangat memberi kerjasama dalam apa jua perkara..warga sk maraba bagaikan satu keluarga..semua masalah ditangani bersama..semua kegembiraan juga dirasa bersama..

Buat Encik Jaidin Hj Timbang, saya sangat berterima kasih di atas semua nasihat yang diberikan..saya sangat bertuah kerana mempunyai seorang Guru Besar yang begitu bertoleransi dan banyak memberi tunjuk ajar…semoga Sk Maraba terus cemerlang di bawah pimpinan cikgu..

Buat Julie & K.mala, lepas ni jgn lupakan aku kalau makan waktu rehat…huhu..(bergenang udah airmata nih…huhuhu;(..)minta halalkan segala salah silapku..makan minumku..mun ada hutangku,ingatkan aku k..semoga persahabatan kita kekal hingga ke akhir hayat..aminnnn…

Buat K.Noor & K.sinah, terima kasih atas segala tunjuk ajar dan bantuan kakak PK berdua..mun bepisbuk jgn lupa hantar news sama aku k..hihihi…

Buat K.zorimas & K.noni, terima kasih atas pemberian kakak berdua..terima kasih atas segala bantuan dan kerjasama selama ini…

Buat K.zainah & K.rosmah, harap2 kiriman terakhir tu memuaskan hati kakak berdua…pasni kalau ada resepi baru k.rosmah jgn lupa share ok..ngeh..ngeh..ngeh

Buat k.mus, kalau rindu sama kek aku dtgla p kl k..huahuahua..

Buat cikgu lampai…kita x sempat jumpa..apa pun terima kasih untuk segalanya…

Buat c.jainie,lepas ni mesti rindu dengan usikan2 dan jenaka biskita..

Buat ust.rosmawi dan c.irwan, terima kasih untuk semua jenis bantuan dan kerjasama selama ini…

hmmmm…macam banyak lagi yg mau ditulis tapi tiba2 cam blank pula…apa pun terima kasih yang amat sangat kepada semua warga Sek Keb Maraba di atas semua kerjasama dan bantuan yang diberikan selama ini..hanya Allah sahaja yang dapat membalas budi baik kalian…sebelum mengundur diri…mohon maaf di atas segala salah dan silap,mohon dihalalkan segala makan dan minum dan semua yang terpakai,terpinjam,terambil…sebut pasal makan pula…lepas ni mesti aku rindu dengan jamuan2 di Maraba…sayanggggggg Maraba!!byebye…

Free Seat @ AirAsia..

Jeng..jeng..promosi air asia kembali lagi…promosi ni start semalam..semalam aku tgk melambak2 lagi seat RM0 tuh..tapi nak masuk punyerla susah..adehhh…asyik2 kuar encek bee buzzz2 kat skrin..tapi sib baik berjaya gak la aku rembat seat kl-kk untuk ayah aiman balik cni raya nanti…xdela kempunan sgt..hahahaha..tapi tu citer pagi tadi dalam jam 1am++…siangnye kat sekolah aku try masuk x jumpe dah seat RM0 tuh…paling murah leh jumpe RM29..huhu..tapi masih murah lagila…so kepada kengkawan yg idup dua alam cam famili aku ni..yg kejap kat sabah..kejap kat kl..cube2lah masuk web airasia n beli tiket2 murah tu…gambatte nehhhh…hehe..kwn kat sekolah siap migrain lagik tuh…try2 x dpt masuk..tapi jgn putus asa k…cuba lagi…yoshhh!!

After 3 months….

assssyyyyyemmmm!..perghhh…siap bersin aku buka blog nih..dah 3 bulan rasenya aku x update pape..sianla haiii..masa aku berlappie agak terhad dek kesibukan yg memanjang…ayah aiman pon da bising2 x dpt tgk update permata hati dia yg sorang tuh..nak d ikotkan mmg byk giler update dan gambar2 yg aku nak upload..byk gak peristiwa2 best yg dah berlaku cam masa posa..raya..tapi cam malas plak nk cari sumer gambar yg ada…hahaha..so kali ni aku citer aktiviti terkini aku dan perkembangan encek aiman kita…

beberapa hari ni aku dok rajin membuat kek n tat nanas..kenapa?aku pon x tau nape tah aku teringin sangat makan tat nanas nih..bulan ni jek aku da buat 2 kali..kek pulak..aku wat sebab sesaje nk practise deko kek..hehehe..bulan ni aku wat dua kali gak deko mendeko nih…+ sebiji cis kek..cis kek nih aku xtau nak letak nama pe..tapi sebab rupa dia cam kek batik maka aku panggil la kek ni kek batik cis…hahaha…aku wat ikut suke aku je..nak perabih cis yg ada..hasilnya menjadi dan sedap gak..leh buat lagila pasni..hehe..tuk citer2 kek n tat ni..t aku wat post lain plak..tepek resepi utk share ngan kawan2 sumer…(^_^)

untuk dak kecik aku tu plak…dia da semakin x dpt dikawal da..da ligat ke sana cni..ikot suke dia jek mana dia nak gi..mentang2la dah pandai jalan kan…beberapa kali gakla dia terlepas kuar dari dapur dan pintu utama..huhu..kalau x sedar mau ke jalan besar budak nih..isshh..isshh…hmmm..rasanya tu jela yg aku leh citer kali nih..selebihnya aku tepek kan gambar2 terbaru update kali nih…jumpe lagi tuk citer akan datang..tatatititutu…

kek batik cheese

kek keladi lapis blueberry

minta mak..kuih sepotong...

rajin adik rajin...rajinla belajar...

raya 2010...raya d kelate...

kek tuk besday daddy 50 thn...

Masa berlalu pantas…

assssyyyyyemmmm!..perghhh…siap bersin aku buka blog nih..dah 3 bulan rasenya aku x update pape..sianla haiii..masa aku berlappie agak terhad dek kesibukan yg memanjang…ayah aiman pon da bising2 x dpt tgk update permata hati dia yg sorang tuh..nak d ikotkan mmg byk giler update dan gambar2 yg aku nak upload..byk gak peristiwa2 best yg dah berlaku cam masa posa..raya..tapi cam malas plak nk cari sumer gambar yg ada…hahaha..so kali ni aku citer aktiviti terkini aku dan perkembangan encek aiman kita…

beberapa hari ni aku dok rajin membuat kek n tat nanas..kenapa?aku pon x tau nape tah aku teringin sangat makan tat nanas nih..bulan ni jek aku da buat 2 kali..kek pulak..aku wat sebab sesaje nk practise deko kek..hehehe..bulan ni aku wat dua kali gak deko mendeko nih…+ sebiji cis kek..cis kek nih aku xtau nak letak nama pe..tapi sebab rupa dia cam kek batik maka aku panggil la kek ni kek batik cis…hahaha…aku wat ikut suke aku je..nak perabih cis yg ada..hasilnya menjadi dan sedap gak..leh buat lagila pasni..hehe..tuk citer2 kek n tat ni..t aku wat post lain plak..tepek resepi utk share ngan kawan2 sumer…(^_^)

untuk dak kecik aku tu plak…dia da semakin x dpt dikawal da..da ligat ke sana cni..ikot suke dia jek mana dia nak gi..mentang2la dah pandai jalan kan…beberapa kali gakla dia terlepas kuar dari dapur dan pintu utama..huhu..kalau x sedar mau ke jalan besar budak nih..isshh..isshh…hmmm..rasanya tu jela yg aku leh citer kali nih..selebihnya aku tepek kan gambar2 terbaru update kali nih…jumpe lagi tuk citer akan datang..tatatititutu…

kek batik cheese

kek keladi lapis blueberry

Gambar raya kat kelate..

jalan-jalan kat kedai buku..

kek tuk besday daddy..

cbuk dok kacau aku wat tat nanas..

KEDAP 2010

Apa agaknye KEDAP nih ye?memula aku dengar mende KEDAP ni pon cam konpius gakla..dahla panggilan surat mesyuarat tu tulis KEDAP jek…xde pape xplanation pon..dah tu meeting nye jauh kat kk plak..biase2 aku meeting pon kat PPD beaufort jek..da pegi meeting tu barulah tau..rupenye sekolah kecik ku SK MARABA nih dah terpilih pula untuk wat KEDAP nih…so dengan rasminya KEDAP pon berjalanlah kat sekolah aku tu bermula julai lepas..uiks..lupe plak..KEDAP tu ialah KELAS DEWASA UNTUK ORANG ASLI DAN PRIBUMI…maksudnye aku kena ngajar Ibu @ Bapa @ Nenek @ Atuk @ Pakcik @ Makcik murid2 kat sekolah aku yang mana x pandai membaca dan menulis lagik @ yg x penah sekolah langsung…dua orang guru dipilih untuk mengajar kelas KEDAP nih..sorang ngajar BM sorang lagi ngajar Maths…kitorang kena ngajar cukup 70 hari @ 140 jam..aku ngajar Maths so kelas aku ialah pada Jumaat petang n Sabtu Petang…kekadang tu kena ngajar gak hari ahad dan hari khamis..ikut jadual yg da ditetapkanla…huhuhu…makin cbuk dan makin cket waktu aku bersama encek aiman…cian encek aiman…sejak ngajar KEDAP nih x dapatlah kitorang g jenjalan hujung minggu…huhuhu…tapi xpe..sampai hujung tahun nih jek..tahun depan xde dah…ngeh…oklah..kat bawah ni aku tepekgambar cket…gambar ‘anak2 murid’ KEDAP ku…Alif…ya..mim…BUAYA!…(^_^)V

Setelah sekian lama….

berhabuk siotttttttttt…wahahaha…lame giler x update…perggghhhh..sian blog nih..sian ayah aiman…hihi…sorry ayah..bz yg teramat…byk nak citer sebenornye..taapi bile dah lame sgt x update ni jadi xtau nak citer yg mana satu..hehe..skrg ni ni weekend pon kena g ngajar…ngajar kelas dewasa plak…kalau dulu ajar murid jek..sekarang ni mak,bapa,makcik,pakcik,nenek n atok murid pon aku kena ajar..sib baikla 25 orang jek..ngeh…

aku citer cket pasal my bb la…sape lagi..encek aiman kiter la..encek aiman skrg dah semakin aktif..x reti nk duk diam…kejap je terlepas pandang kompem da sampai dapur atau bilik air..dia suke gi bilik air sebab suke sgt mandi…klu dulu 8 bulan berat dia cecah 13kg..sekarang ni da 10 bulan ni jatuh ke 9kg++…hampir 10kg la…hahahahaha…skrg ni dia da berani2 lepas pautan kalu tengah berdiri…dapat la berdiri beberapa ketika sebelum jatuh..hahaha…oklah..malas nak citer banyak..kat bawah ni ade gambar beberapa keping gambar terbaru encek aiman…

Mr. Bee & Mr. Ladybird bercuti di hujung minggu..

Ahad lepas dua spesis bug yg comey didapati telah bercuti bersama2 di pusat peranginan terkenal KG KLIAS KECIL, Beaufort. Berikut merupakan bukti percutian tersebut yang sempat dirakamkan oleh mamarazzi…sumber berita turut mengesahkan bahawa semasa percutian tersebut en. bee telah cedera diserang nyamuk..sumber oleh Bernama-

berikut adalah aksi2 encik bee khas untuk tatapan ayahnyer..hihi..

  • UMMU A.I.M.A.N



  • S.H.O.P

  • MORE S.H.O.P

    JOM TENGOK CENDERAMATA MENARIK :

    BELI BARANGAN BAYI ANDA DI SINI :

    'Create

    UNTUK LEBIH KURUS DAN MENAWAN !

    Powered by BannerFans.com

    SYURGA TUDUNG ANDA
    Photobucket